Майчинство

Как да обезопасим дома за прохождащото бебе?

01.03.2012г. / 15 19ч.
Аз жената
Как да обезопасим дома за прохождащото бебе?

Обикновено родителите, които отглеждат дете за първи път искат всичко да се получава както трябва и то от първия път. В същото време няма как нещата да не се случват на принципа проба-грешка, защото никой не се ражда научен да е родител. Понякога пък първото дете е като домашно опитно зайче – опитваме кое работи при него и кое не. След като бебето проходи приемете, че падания, рев и синини ще има. Това е малкият дявол, както казват бабите. Все пак не може всичко в дома ви да е меко и без ръбове. Честта обикновено се пада на майката.

По-важното е да приберете отровите. Е, никой съзнателно не държи отрова вкъщи, но замислете се за следните няколко неща:

Алкохол – сигурно първо се сещате за дядовата домашна ракия или някоя бутилка уиски. Всъщност алкохол има в доста други неща от домакинството – лакочистител, антибактериален гел, гъбичката за почистване на обувки.

Ароматизатори за въздух – повечето от ароматизаторите за дома съдържат фталати, а те са с лоша слава, тъй като са вероятни причинители на рак и проблеми в развитието. С помощта на обикновена сода за хляб можете да почистите местата, които са източници на неприятна миризма.

Батерии – убедете се, че детето ви няма достъп до батерии, особено плоските сребристи батерии, които приличат на копчета. Поглъщането им може да е фатално!

Кубчета отрова против хлебарки – кубчета или топчета, поставете ги на недостижими и незабележими за децата места.

Когато вече мислите, че сте готови с отстраняването на всички опасности, легнете на земята, после пълзете на 4 крака из цялата къща. Само така ще видите дома си през очите на своето проходило дете. Не слагайте козметика и препарати на места, които уж са високи, но до тях има стол или табуретка, или дори тоалетната чиния, върху които детето може да се качи и да ги достигне.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай