Цветя

Как да благодарим и приемем цветя за 8-и март

02.03.2012г. / 11 09ч.
Надежда Маринова
Как да благодарим и приемем цветя за 8-и март

На 8-и март много жени ще получат букет цветя, но знаем ли как да благодарим и да го приемем?

Няма място за срам и неловкост, когато ви подаряват цветя – задължително е да благодарим на човека, който ни е уважил. Ето няколко правила:

1. Приемайки цветята, кажете ясно и високо, като гледате човека в очите: „Благодаря!“. Добавете няколко изречения за това колко обичате цветята, колко ви е приятно да ви подаряват цветя. Може да добавите още: „Фрезиите са ми любими!“, „Обожавам лилави цветя“, „Колко артистичен букет си избрал!“. Забравете за фрази като: „Е, не трябваше да се охарчваш!“, „Защо си си направил труда!“, „Този букет сигурно струва цяло състояние!“.

2. Приемете цветята, разопаковайте ги, ако е необходимо и ги поставете във ваза с вода. Недопустимо е просто да ги захвърлите някъде встрани.

3. Ако имате възможност, поставете всеки букет в отделна ваза.

4. Поставете вазата с цветята в стаята, където се провежда тържеството. Ако гостите са много и цветята са много, тогава можете да поставите букетите в няколко вази и в няколко стаи, където се е разпръснала компанията. Един малък букет може да поставите на масата, но внимавайте да не закрива лицата на хората и да не пречи да се виждате и разговаряте.

5. Ако ви подарят цвете в саксия, отново спазете етикета и я поставете на видно място в стаята с гостите. След това може да й потърсите най-подходящото място.

Снимка: DjM

Прочетете още:

Коментирай
37 rate up comment 14 rate down comment
tonni ( преди 11 години )
Доста безсмислена и ненужна статия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар