Интимно

Защо напълняваме след брака

07.03.2012г. / 22 57ч.
Нина Иванова
Защо напълняваме след брака

Голям процент от жените, които сключват брак, скоро след това се сдобиват и с наднормено тегло, освен с нова фамилия. Кои са най-честите причини, поради които бракът ни прави по-мудни и затлъстели?

1. Много често ядете на крак. Заради динамичното ежедневие, работата, децата, не ви остава време да закусите или обядвате нормално. Ядете все на крак, набързо, често калорична и нездравословна храна, което се отразява и на теглото ви.

2. Не ви остава време за спорт. Отново забързаното ежедневие е причина да се занемарите и да не ви остава време за физическа активност. Опитайте се поне да ходите повече пеша, изкачвайте стълби вместо асансьор и изберете разходката в парка пред седенето пред телевизора. И това не е малка промяна.

3. Сексът се случва все по-рядко. Статистиките обезкуражават и в този случай – сексът не е толкова често, колкото в началото на връзката ви. Сега се случва по-скоро един път седмично, най-често в събота или неделя, когато не сте на работа. Едва ли го чувате за пръв път, но нека ви припомня, че сексът е здраве и от него се слабее! Ако не ви се тича на пътеката във фитнеса, поне може да правите секс. Колкото по-често, толкова по-бързо ще влезете във форма и ще се сдобиете с перфектна фигура. Лятото идва, дами, стегнете се!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай