Здраве и красота

Работното място повишава риска от напълняване

28.03.2007г. / 14 19ч.
Аз жената
Работното място повишава риска от напълняване

Трупането на излишни килограми е все по-често срещано в наши дни, а ново изследване го отдава на работното място. Американски учени провели проучване за период от близо 50 години – от 1960 г. до 2008 г. Данните показали, че хората работят повече в офиси, отколкото на полето, а допълнителните часове на работа водели до употребата на продукти, богати на мазнини и захар, което е вредно за здравето.

Затлъстяването е нараснало с 10% през 50-те години на миналия век, а в наши дни се е увеличило с повече от 30%.

Мъжете изгарят с приблизително 142 калории по-малко, отколкото в миналото, съобщава БГНЕС. Дамите изгарят 124 калории по-малко на работното място. Сред останалите причини за напълняването са естеството на консумираната храна, липсата на физически упражнения, хормонални проблеми, гени, както и емоционални фактори.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ели ( преди 11 години )
Напълняването в днешни дни е предшествано от стрес на работното място и много други фактори свързани с нервната система. Несигурността, безпаричието, страхът как ще се посрещне следващият ден, а ако са налице и кредити, които се изплащат, то тогава стресът е готов да ни убие. Некачественото хранене, породено от икономиите, които си налагаме в ежедневието, тъпченето с храни, които трябва да ни "заситят", е също факторът за напълняване. Унижението, терорът , несигурността на работното място, безсънието и какво ли не, и какво ли не......................Разбира се, че това се отнася за обикновенните хора, които пазаруват на промоции продукти с изтичащ срок на годност. Това не се отнася за хора с висок стандарт на живот, посещаващи фитнес, спа и какви ли не центрове и всекидневно се хранят с какви ли не деликатеси- морски, месни, разстителни, плодове и зеленчуци. Това е проблемът, а не формата на работното място. защото едно е днес в обедната си почивка/ако имаш такава/ да се обядва с нормална храна и дрго е да се "Натъпче" стомахът с баница, боза или вафли, защото толкова може да си позволи джоба. А в много случаи и това е невъзможно. Защото тези средства са останали у дома, за да нахранят децата с макарони или друго засищащо.Срам, срам, срам......................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар