Тя, звездата

Статуя на майчинството ще бъде изградена в София

09.03.2012г. / 12 01ч.
Аз жената
Статуя на майчинството ще бъде изградена в София

Статуя, символ на майчинството, ще бъде изградена в София. Това съобщи Жюстин Томс, основател на Az-jenata, по време на честването на 10 години от създаването на електронното списание.

„Ние, екипът на Az-jenata.bg, смятаме, че майчинството и семейството са основата на всяко общество. А днес повече от всякога имаме нужда да се обърнем към ценностите, които носи майчинството – любов, грижа, отговорност. Именно затова решихме да работим за тази кауза и го правим вече 10 години. Новият ни проект – символът на майчинството има за цел да припомни тези ценности, да ги олицетвори чрез статуя и да напомня ежедневно за тях“, коментира Жюстин Томс.

Юбилеят премина тематично под знака на щастието, а три успели българки - Петя Колчева (първата българка покорила Еверест, юрист, майка на три деца), Марина Стефанова (ръководител на Глобалния договор за България на ООН, организатор на Благодеятел на годината, майка на две деца) и Яна Петкова (един от най-големите винени експерти у нас) споделиха къде намират щастието, какво ги радва най-много и как съумяват да се справят като семейни и активно работещи дами.

„Щастието е в баланса на желанията и възможностите и най-вече в хората, с които общуваме, с които се заобикаляме. Мисля, че да остарееш спокойно с един човек е истинско щастие и героизъм“, коментира своето виждане за щастието Петя Колчева.

Блогърки кулинарки от своя страна представиха изкусителни специалитети, като част от тях се продаваха благотворително. Събраните средства, общо 582 лв., ще послужат за построяване на първата по рода си статуя – символ на майчинството.

Медиен партньор на инициативата "300 бебета повече":

Снимки: Илиян Ружин

Прочетете още:

Коментирай