Семейство

Как да си направим великденски кошнички без пари?

16.03.2012г. / 11 41ч.
Вергиния Генова
Как да си направим великденски кошнички без пари?

Великденски кошнички може да си направим по много и най-разнообразни начини. Без пари – значи да рециклираме и да сме еко. Сега ще ви споделя един от тези начини от нищо да направиш нещо.

Необходими материали:
7 рула от тоалетна хартия
салфетки – цветни
лепило
четка

Трябват ви седем рула от тоалетна хартия. Това значи, че си събирате ролките и ако имате малки деца, трябва да знаете, че винаги ще ви влязат в употреба, за да направите нещо интересно и забавно.
Е, понеже идва Великден може да си направите кошнички. Освен ролките ще ви трябват и салфетки – най-обикновени салфетки (става и с тоалетна хартия, тишу и други). Хубаво е салфетките да са цветни. Нарязвате ги или ги накъсвате на малки парченца, намазвате ролките с лепило C 200, свивате всяко късче на 4, да се получи нещо като конусче и го лепвате. Руснаците наричат тази техника „торцевание“ и лепят, посредством тъпата страна на молива. Правят какви ли не интересни неща – пана, картини, вази. Предполагам, че много от вас по някакъв начин вече са изпробвали тази техника.
За другите ще кажем, че работата е малко пипкава, но успокоява нервите и не изисква някакви специални умения.

Всяко руло малко по малко го покривате изцяло с късчетата салфетки. След това залепвате ролките една за друга като цвете. Аз лепя със силикон, но може да пробвате и с друго лепило. Дръжка може да направите от картон, които отново да облепите по същия начин.
В зависимост от това колко ръце ще се включат в заниманието може да го направите за един-два часа. Може да украсите кошничките с цветчета, калинки, пеперудки, да сложите изкуствена трева (от хартия или конци) и със сигурност ще сте доволни от резултата. Така може да си изработите много ефектна украса, без да влагате никакви излишни средства.
Изпробвала съм, че яйцата се задържат в тези кошнички, но за по-сигурно може да залепите картон на дъното и да запълните с памук или бонбони.
Децата ще се зарадват на новата ви Великденска кошница.

Събира седем яйца – напълно достатъчно за тазгодишния Великден.

Прочетете още:

Коментирай