Семейство

Каменни яйца бият кокошите

16.03.2012г. / 12 06ч.
Вергиния Генова
Каменни яйца бият кокошите

Не оставяйте високите цени на яйцата да ви съсипят Великден.
Наистина това са религиозни празници, на които човек трябва да потърси Бог, да се смири и да се причасти, но пък в днешно време хората имат толкова малко празници, че използват всяка такава дата, като повод да отпуснат колана, да похапнат, да се повеселят и да се почувстват и те свободни хора. И според мен са си напълно прави, както се казва, който ги упреква първи да хвърли камък.

Е, за да спазим традициите и да прецакаме кризата, аз ви предлагам да не хвърляме камъни (за всичко си има време), а да си изрисуваме яйца от камък.
Ако си направите пролетна разходка край някоя река, наистина може да посъберете доста обли камъчета. След което да ги оцветите с акрилни бои, да ги минете с лак и когато ги наредите в купа ще приличат на истински. Може да подарявате арт изработка каменни яйца. Така хем ще спазите традицията и ще подарявате великденски украсени яйца, хем няма да купувате по няколко кори скъпи и прескъпи яйца.

Ако този начин ви се вижда доста постен и смятате, че вашите приятели няма да го оценят, то може да купите дървени, керамични, стиропорени, яйца от оникс или други полускъпоценни камъни, които се продават в магазините за сувенири, те са в красиви цветове и са идеално полирани.
Има и такива, чийто цени варират, в зависимост от големината от 1 лв. до 3 лева, според мен цената им си заслужава. Наистина доближава се до цената на скъпите яйца от щастливи кокошки, но пък камъкът си е камък, остава спомен за вечни времена. Може да го подарите с послание за здраве и щастие и това яйце винаги да напомня на вашите приятели за вас и вашите благословени мисли към тях.

Прочетете още:

Коментирай