Тя, звездата

Петя Евлогиева: Напоследък все повече жени си правят татуировки

30.03.2012г. / 10 23ч.
Джадала Мария
Петя Евлогиева: Напоследък все повече жени си правят татуировки

Петя татуира от две години и половина. Мъжът й я е научил. Имат семейно студио в София, където двамата работят. Свободните й часове за татуиране са за след два месеца и половина. Печелила е доста национални конкурси, всъщност още с първата си татуировка печели конкурс! Иска да въведе български мотиви в татуирането, има красиви проекти в тази посока. Тя беше така любезна да отговори на няколко въпроса за читателките на Az-jenata.bg, за което й благодарим.

Мъжете или жените повече се татуират?
Много често ми задават този въпрос. Аз работя доста шарено, но при мен са по равно мъжете и жените. Може би като бройка доминират жените, но пък мъжете си правят много по-големи неща. Обикновено се тръгва с нещо малко, надписче, скрито, а после се отпускат, приемат се татуирани и си правят по-големи. Макар че все повече и започват направо на едро, с ръкави например.

Къде по-често жените решават да се татуират? По-интимно или по-смело?
По тялото. По-скоро хората не си правят по ръцете от притеснение за служебните им ангажименти и как това би се възприело. Не е толкова като мода, за да го показват. Тези с по-големи татуировки, с цял гръб, например, не се влияят от моди. Някои още от първата татуировка – на най-видимото място, на врата!

Колко време се работи една татуировка?
Голяма татуировка се работи за 3-4-5 или повече пъти. Трябват около две седмици между двата сеанса, за да зарасне хубаво, като след две седмици може да се работи на същото място. Иначе за 4-5 дена вече се е успокоила кожата и татуировката придобива същинския си вид.

Колко време трае цветът? Трябва ли да се освежава?
Няма да се освежава, би трябвало така да си остане. За скромния си опит от две години и половина не съм освежавала, всичко си е както е направено. По мен имам цветни на по 6 години, на които цветът си е същият, не е нужно да се пипат.

Сами ли си правят или някои жени получават като подарък татуировките си?
Някои получават подарък. Дори покрай Коледа жени подаряваха на мъже доста.

А има ли по двойки, които си правят допълващи се или еднакви неща?
Да, правят си – по двойки, братя и сестри много често. Тенденцията е хората да си пишат имената на децата, не на любимия, защото любимият е по-временно понятие ... Братя и сестри повече, отколкото съпрузи.

Каква татуировка си мечтаеш да направиш?
Всяка следваща е предизвикателство, защото не си я направил. Всичко на проект си мисля, че ще е най-якото, а после – ново яко и така.

Коментирай