Мода

Радостина Радичкова – Роди за стила и модния вкус на българката

06.04.2012г. / 15 52ч.
Аз жената
Радостина Радичкова – Роди за стила и модния вкус на българката

Радостина Радичкова – Роди е стилист от 13 години. Мнозина я познават като първата стилистка на предаването „Огледала“. Роди е консултант на клипове, пише блог, прави бижута с ципове. Попитах я има ли българката днес стил и моден вкус.

В края на зимата Роди стана организатор на Culture Beat Blogger Sunday, провел се в София. „Модните блогове са интересна субкултура, която много динамично навлиза вече и в България. Идеята беше всички хора, които се познаваме от виртуалното пространство да се видим лице в лице. Концепцията ми за бийт пазар е блогърите да си отворят гардеробите и да донесат неща, с които са се снимали в блоговете си и неща, които харесват, може би имат неща собствено производство.“

Роди беше донесла колекция бижута с ципове и нещата, които са били пазарувани за клипове, обличани са само по веднъж или просто в момент на безумие като всеки един човек, падащ си по модата са били купувани, но не са носени. Възможно е също новата дреха никога да не се утвърди или да ни е дошъл моментът да изчистим някаква част от гардероба си.

„Модерна ли е българката днес – не обичам да обобщавам. Има хора, които са достатъчно отворени и приемащи новото. Харесвам примера с „лилавата крава“. Има една група хора, които първоначално поемат идеята – те са носителите на тази информация, спускат се към новото и го предават на другите. На втората група им трябва малко повече време, за да прегърнат новата идея. Третата група са изоставащите, които винаги ще бъдат такива. В същото време е напълно нормално да има хора, които не се интересуват от мода.“ – обяснява Роди.

За нея е важно хората да имат стил. Трудно е да се каже дали българката е модерна, защото нямаме нещо характерно, което да ни отличава – като шалът за французойката. На моменти Роди е оптимист, друг път – песимист. „Светът вече е толкова малък – с интернет, блоговете и социалните мрежи. Можем да пътуваме много, така че всеки си носи индивидуалността със себе си – днес съм тук, утре може да реша да съм другаде.“ – заключава Роди.

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:

Коментирай