Здраве и красота

3 сигурни начина да отслабнете бързо

07.05.2012г. / 10 55ч.
Нина Иванова
3 сигурни начина да отслабнете бързо

На прага на летния сезон идва времето за смяна на гардероба. За да изглеждаме перфектно в новите дрешки обаче понякога се налага да смъкнем 3-4 излишни килограма. Ето 3 начина това да стане бързо и лесно, без глад:

1. 8 часа сън

Сънят е здраве, казват възрастните хора, а ние може да перифразираме – „Сънят е най-добрата диета". Пълноценният сън от 8 часа е най-големият ви помощник в битката с килограмите. Давайки на организма ви нужната продължителна почивка, той задвижва вашия метаболизъм. Добрият метаболизъм от своя страна ви помага да изгаряте калориите по-бързо и лесно.

2. Закуска заедно с децата

Често повтаряме, че закуската е най-важното хранене за деня. То дава тонус и сили да издържите дългия работен ден. Ако често пропускате закуската и обяда, скачайки лакомо директно на вечерята, забавяте пагубно действието на метаболизма и затруднявате мисията му да ви държи в добра форма. Вместо кафе и цигара (ако това е вашата закуска), опитайте да хапвате заедно с децата или партньора си. Закуската може да се състои само от една препечена филийка с масло или сирене, но трябва да я има.

3. Пийте с мярка

Според проучвания жените между 29 и 50 години пият дневно безалкохолни напитки, съдържащи поне 300 калории. Ако спрете или ограничите соковете и газираното, замените го с вода и чай, от „менюто“ ви ще изпаднат директно 300 калории, и то без грам физически усилия от ваша страна. Умно, нали?

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай