Интимно

Как да дадеш свобода на другия във връзката

15.05.2012г. / 16 02ч.
Надежда Маринова
Как да дадеш свобода на другия във връзката

Красивата любов прилича на ластик – от единия край е тя, от другия – той. Краищата са толкова различни, колкото луната и слънцето, денят и нощта, лятото и зимата.

Любовта е преди всичко свобода.

Ако наистина обичаш другия, не се захласвай по него, не прилепвай по образа му, не се пристрастявай към присъствието му, не му дишай във врата. Остави му малко свобода – точно толкова, колкото да бъде себе си, да се различава от теб: да гледа трилъри, да играе карти в мъжка компания, да пие бира с приятели, да гледа футбол в сряда вечер.

Поискай от него същото: да ти признае дългите разговори по телефона по женски, да ти прости малките шопинг забежки, да бъде търпелив с вечното суетене и гримиране по 25 минути пред огледалото преди излизане, излежаването сутрин в леглото през уикенда, петъчните вечери с Жана и Ани от гимназията.

Любовта не обича егоизма, нито преправянето на другия по твой вкус, мирис и форма. Уеднаквяването, свикването, напасването става постепенно, неусетно и сякаш като по чудо двама души се превръщат в двойка. Ще ги видите в неделя да се разхождат в парка, хванати за ръце; да се гушкат под един чадър на спирката; да седят един срещу друг в ресторанта.

Но не опъвайте безкрайно много ластика, защото другият край може да се отскубне, да се върне внезапно при вас, силно да ви удари и да ви заболи. Не винаги ще става дума за изневяра, просто по това ще познаете края на любовта. Дали има смисъл да продължавате – решавате вие.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай