Интимно

Младоженци, не правете тези грешки!

18.05.2012г. / 15 19ч.
Аз жената
Младоженци, не правете тези грешки!

Бракът е само началото на дълъг съвместен живот, който не винаги ще е изпълнен с щастливи мигове.

За да си спестите някои от семейните скандали в бъдеще, както и пари за брачен консултант, ето как да избегнете подводните камъни във връзката:

1. Говорете за чувствата и притесненията си

От самото начало на брака ви се постарайте да разговаряте честно и открито за чувствата и страховете си. Не се притеснявайте да кажете всичко на партньора си, дори и да знаете, че няма да му хареса. Брачният живот не е само вино и цветя, в него има и тежки моменти. Говорете за тях помежду си.

2. Споделяйте проблемите, преди да е станало късно

Не мислете, че като избягвате да споделите за професионални или лични проблеми с партньора, го щадите. Напротив, това е началото на края на връзката ви, ако не споделяте с него. Та кой друг ще ви разбере по-добре и подкрепи в решенията ви, ако не човекът, врекъл ви се във вечна любов!

3. Разнообразявайте

Винаги, когато можете, разнообразявайте връзката си. Дали с нови подвизи в леглото, романтични вечери или просто разходка в кварталния парк с любимия, правете приятни неща заедно. За да не ги търсите по-късно някъде другаде...

4. Изслушвайте съпруга си

Макар и да не ви се вярва, мъжете също имат какво да кажат, говоренето не е само наш прерогатив, дами. Понякога господата имат нужда да споделят с жената до тях проблемите си, ваше е задължението да ги изслушате внимателно. Повярвайте, те ще го оценят подобаващо.

5. Разпределете домакинските задължения още в розовото начало

Една от най-честите причини за скандали вкъщи са неравномерно разпределените домашни задължения. Ако още от самото начало на брака и съвместния живот се постараете да разпределите къщната работа поравно, толкова повече бъдещи кавги ще си спестите!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време