Здраве и красота

Екстрасенсите или хората с мигрена предусещат земетресенията?

22.05.2012г. / 10 03ч.
Надежда Маринова
Екстрасенсите или хората с мигрена предусещат земетресенията?

Има свръхчувствителни хора, които мислят, че предусещат надвисналата беда – земетресение, наводнение, страшна катастрофа, пожар и др. И много често те не са екстрасенси, просто чувстват „повишено електричество във въздуха“ или слабото, почти незабележимо колебливо движение на водата и въздуха. Техните „невидими антени“ улавят знаците на Земята и телата им реагират незабавно.

Хора с мигрена и с неврологични заболявания са особено чувствителни към земетресенията. Часове преди да се разтресе земята, те чувстват безпокойство, силно необяснимо вътрешно напрежение и главоболие. Възможно е болните от епилепсия също да предчувстват бедата.

Други с лабилна нервна система и слабо сърце, могат да получат нервно разстройство от страх и паника, сърцебиене, дори припадък. Погрижете се за тези ваши близки или им се обадете по телефона, за да ги успокоите. При тежките случаи потърсете медицинска помощ.

Понеже екстрасенсите избягват да дават прогнози и предупреждения за земни катаклизми (1. да не всяват паника и да предизвикат здравословни проблеми и 2. репутацията им ще пострада, ако не им се сбъдне предсказанието) е по-добре да се осланяме на Гражданска защита и нейните правила за действие при извънредни случаи.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай