Здраве и красота

Да побърза ли с отслабването Айшвария Рай?

28.05.2012г. / 00 06ч.
Аз жената
Да побърза ли с отслабването Айшвария Рай?

Най-красивата актриса на Боливуд Айшвария Рай е обект на постоянна критика от медиите, най-вече в Индия. През последните месеци тя непрекъснато е нападана заради това, че все още не е свалила килограмите натрупани през бременността. След като роди дъщеричка тя явно не бърза да отслабне, но в Индия това се възприема като огромна грешка от нейна страна. Според индийските медии тя е значима обществена фигура в своята държава и символ за подражание, за това и трябва да отслабне незабавно. Освен това е и като визитна картичка на Индия навсякъде по света и не може да „излага“ по този начин страната си.

Айшвария обаче явно въобще не се интересува от хорското мнение, защото макар и по-пълна, продължава да позира чаровно пред стотиците камери на фестивала в Кан (на снимката по-горе). За сравнение можете да видите как е изглеждала миналата година по това време на предния фестивал във френския град (снимката долу).

В Европа темата за теглото на жената наскоро също беше повдигната по повод британската певица Адел. Дизайнерът Карл Лагерфелд първо каза, че е дебела, но след обществено недоволство от неуместното му изказване, побърза да се извини. Адел дори беше на корицата на модното списание „Вог“, но то имаше изключително ниски продажби. Явно килограмите в повече се толерират от европейците, но не когато става дума за модно издание.

На репортерски въпрос относно теглото си, Айшвария отговорила, че е щастлива да е здрава и смята, че здравето е много важно. Според вас здрава ли изглежда индийската актриса или трябва да последва общественото мнение и да отслабне? Може ли да се толерират натрупаните килограми вследствие на бременност?

Снимки: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
Диди ( преди 11 години )
Никоя майка не трябва да бъде принуждавана да отслабне заради общественото мнение. Ако кърми, хормоните и са разбъркани е необходимо известно време за да влезе в ритъм. Преди да забременея бях около 60 кг, родих с почти тридесет отгоре, едва две години след това си възвърнах формата. Имаше около мен майки които нищо не консумираха за да се възстановят бързо за сметка на това не кърмеха и всичко това за да нямат някое кило отгоре. Ако детето е всичко което са искали не биха постъпили така. За мен общественото мнение не би имало значение. След 6 месеца ще изглежда както преди. Ние дори няма да ги усетим и ще и се радваме отново.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар