За дома

Леглото в стаята според християнството и фъншуй

13.06.2012г. / 08 58ч.
Надежда Маринова
Леглото в стаята според християнството и фъншуй


Къде е най-подходящото място за леглото в стаята? Освен, че се съобразяваме с размерите й, къде са прозорците, вратите и останалите мебели, трябва да помислим и за още нещо.

Според християнството
В никакъв случай главата не трябва да е на запад, защото мъртвите в гроба се полагат с глава на запад, крака – на изток.

Според фъншуй
Леглото трябва да стои на крачета от пода поне на 10 см, за да може енергията да циркулира. В противен случай се получава затлачване и ще се чудите защо нямате спокоен сън.

Не е добра идея да сложите матрака направо на земята – както правят студентите или живеещите под наем, които не са си установили постоянен дом.

Според мъдреците
Често отшелниците, мъдреците и светците спят на открито, в пещери, направо на земята и нямат никакъв проблем с каквито и да било енергии и традиции. Макар че, сигурно тайната е в това, че те успяват да балансират енергията при всякакви обстоятелства и разположения на леглото си.

Колкото системи на вярвания и философии – толкова съвети!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Банко ( преди 11 години )
Трите изречения за Фън Шуй не отговарят на първоначалния въпрос - къде да се сложи леглото.Според това древно китайско учение много по-важно е да се избере добро място за спалнята.Изборът на място за леглото се прави по няколко различни методики съобразно разположението на стаята, посоките на света и личностните характеристики на хората. Едва след това може да се приложи написаното за 10-те сантиметра, което не е универсална препоръка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар