Козметика и грим

Лятната козметика, без която не можем

15.06.2012г. / 13 17ч.
Нина Иванова
Лятната козметика, без която не можем

Лято е, топло и слънчево, идеалното време за плаж! Докато се припичаме на жаркото слънце, жадувайки за бронзов тен обаче не бива да забравяме и най-важното – козметичните продукти, които пазят и разкрасяват кожата.

Най-важната лятна козметика, която не бива да излиза от дамската ви чанта е:

  • Дневен крем за лице със слънцезащитен фактор – дори и на път за офиса, слънчевите лъчи са достатъчно силни, че да изгорите или да се „сдобиете“ с неприятни пигментни петна и лунички. Затова 10 минути преди да излезете от вкъщи, нанесете дневния крем и бъдете спокойни, че сте защитили кожата на лицето.
  • Слънцезащитен лосион – на разходка, на плаж, дори и в обедната почивка, когато сте седнали навън, носете си подходяща козметика. Тя е задължителна, особено в днешно време, когато учените непрекъснато напомнят, че слънчевите лъчи не са толкова полезни.
  • Детски слънцезащитен крем – още един продукт, без който не бива да излизате навън, ако имате деца. Тяхната кожа е изключително фина и чувствителна и изгаря много бързо. Погрижете се да избегнете лошите изгаряния с подходяща козметика. Дори и да не ви е по джоба, не рискувайте, а инвестирайте в позната и качествена марка детска козметика.
  • Водоустойчива спирала – в летните жеги заради обилното потене много често гримът ни се размазва. Препоръчително е да смените старата спирала с водоустойчива, освен ако не сте го направили вече.
  • Хидратиращ лосион за тяло – през лятото губим много вода заради топлото време. Рискът от изсушаване на кожата, както на лицето, така и на тялото е много голям. За да предотвратите това, вземете си хидратиращ крем за тяло, дори да е по-мазен, ефектът ще е голям.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай