Козметика и грим

Пазете се от тези козметични грешки през летния сезон

03.07.2012г. / 19 18ч.
Аз жената
Пазете се от тези козметични грешки през летния сезон

Всеки сезон идва със своите нови тенденции, свързани с външния ни вид. Ето с какво трябва да се съобразим, за да бъдем стилни и модерни през лято 2012.

1. Бляскавите устни не са на мода, затова ако искате да ги подчертаете, използвайте кораловорозово или други свежи цветове.

2. Не носете тежък грим през деня. Разчитайте на металните и неоновите отблясъци през деня, а тъмните сенки оставете за през нощта.

3. Редовното ексфолиране на кожата е много добър начин да я поддържате гладка и сияйна, но не прекалявайте. Използвайте гъбичка веднъж или два пъти в седмицата. Ако отнемете естествената влага на кожата си, може да предизвикате обриви или други кожни проблеми.

4. Това лято тънките вежди не са модерни, затова ги оставете да пораснат и да станат по-плътни. Премахвайте само косъмчетата, които пречат да създадете перфектната извивка.

5. Не пестете от продукти със слънцезащитен фактор. Ако ви притеснява бледият блясък на обикновения слънцезащитен крем, може да използвате оцветени хидратиращи кремове или козметични продукти, които сами по себе си предпазват от вредните UV-лъчи.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай