Козметика и грим

Козметични грижи за лицето през лятото

25.06.2012г. / 12 21ч.
Надежда Маринова
Козметични грижи за лицето през лятото

Всеки сезон изисква специфични грижи и козметика за лицето, а през лятото те са най-интензивни и времето пред огледалото се увеличава двойно.

1. Лицето се поти повече, което изсушава кожата. Необходима е хидратация с маски веднъж седмично.

2. Ежедневно пръскане със спрей за освежаване – на основата на етерични масла и билки.

3. Кожата около очите страда най-много. Освен задължителния нощен околоочен крем, прилагайте винаги когато можете изстудяваща маска- гел за очи или най-обикновен студен компрес – влажна хавлиена/памучна кърпа, сложена за няколко минути в камерата на хладилника.

4. Интензивното потене в жегите е причина за по-голямото замърсяване на кожата. Затова задължително вечер почиствайте с нежен скраб, а два пъти седмично правете пилинг маска. Добър вариант е и обтриване с кубче лед. Така ще свалите мъртвите клетки и лицето ви ще засияе.

5. Гримирайте се пестеливо – макар че точно лятото се обличаме в най-жизнерадостните цветове, което естествено ни кара да сложим и повече цвят на лицето. Жегите разтапят и най-устойчивия фон дьо тен и сенки. Особено внимателни бъдете с течната основа, пудра и мазните сенки за очи. Поне веднъж преди обяд, на обяд, следобед и преди края на работния ден, проверете, освежете и коригирайте грима. Няма нищо по-неприятно от гледката на размазана очна линия и събрани на линии сенки за очи на фона на лъщящо от пот лице.

И на последно по ред, но първо по важност – не излизайте от вкъщи без фотозащита, пийте вода, яжте повече пресни плодове и зеленчуци – които естествено хидратират кожата отвътре.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай