Семейство

Слънце мое, любов моя

13.07.2012г. / 11 18ч.
Ивет Лолова
Слънце мое, любов моя

Любовната история на един кратък брак без истински чувства. Червената коледна играчка е част от експозицията на „Музея на нещастната любов“, който се намира в Загреб – столицата на Хърватска.

Когато се влюбим и чувствата са споделени и взаимни, гледаме света през розови очила. Отношенията ни изглеждат перфектни и се носим на седмото небе от щастие. Сигурни сме, че сме намерили човека, с когото искаме да живеем и затова се женим. За съжаление понякога подписът под брачното свидетелство като с магическа пръчка кара истинският образ на връзката да излезе на яве и се разделяте.

2006-2007
Берлин, Германия

„I will be your sun. Ich will deine Somme sein. Yo quiero ser tu sol.
Тези думи обичаше да повтаря моят съпруг от Перу. Няколко месеца след сватбата открих, че не си подхождаме и че той никога не ме е обичал. Разделихме се и започнахме процедурата по развода. Докато трае изложбата, вероятно още няма да е свършила. Купихме сърничката за първата ни и единствена съвместна Коледа – ден, символ на любовта. Сложихме я под коледното дърво. Сега сърничката ще пътува по света, заедно с другите експонати на Музея и ще търси истинската любов.“

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:

Коментирай