Зелено

Маска от тиквички тонизира кожата

17.07.2012г. / 10 44ч.
Вергиния Генова
Маска от тиквички тонизира кожата

Тиквичките са летен зеленчук – лек, некалоричен и много комбинативен. Може да ги печете самостоятелно на скара, да направите крем супа, да изобретите всевъзможни салати с тиквички, както и да ги сложите като добавка на почти всяко лятно ястие.

С една дума тиквичките са универсални и будят възхищение както в начинаещите домакини, така и в утвърдените готвачи. Толкова хора обичат тиквички и само мисълта за тях приповдига изтерзания дух... но сега всъщност трябваше да ви кажа какво да направите с тиквичките след вкусния обяд.

Ако сте успели да опазите поне половин тиквичка, може да си направите маска, като я нарежете с белачката за картофи на тънки ивици и ги налепите на лицето и шията.
Маската от тиквички стимулира обменните процеси и тонизира кожата.

Разбира се, може да експериментирате да направите пюре от тиквички, да добавите лъжица зехтин и ако е много рядка консистенцията овесени трици. Все ще може да се насладите на полезните съставки на тиквичката.

А за да не преглъщате и да може истински да се отпуснете, наслаждавайки се на маската, най-добре преди това си хапнете нещо вкусно с тиквички.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай