Семейство

Връзката на брака с излишните килограми

19.07.2012г. / 13 57ч.
Снежана Проданова
Връзката на брака с излишните килограми

С халка на ръката повечето жени се чувстват значително по-спокойни за килограмите си, защото заветната цел вече е постигната, но бракът има с какво още да ни изненада. Според проучване, при женените двойки трупането на килограми върви правопропорционално на годините съвместен живот.

Ето някои от причините и начините да се справим с това.

Мъжете и жените по различен начин преработват храната. Мъжете имат повече мускулна маса, дори да са със същите килограми като жена си, и могат да приемат повече калории и съответно да ги горят по-бързо и ефективно. Поради тази причина, недейте винаги да ядете една и съща храна. Пригответе за себе си отделна чиния като намалите наполовина въглехидратите и компенсирате с нискокалорични задушени зеленчуци.

Поредната годишнина внушава сигурност на всяка двойка и увереност, че другият ще продължава да ни приема такива, каквито сме. Но замислете се върху далечното бъдеще. Излишните килограми могат да предизвикат здравословни проблеми, да намалят сексуалната активност. Медикаменти ли предпочитате на стари години, или спокойни и безгрижни дни?

Често се оказвате сгушени двамата на дивана, особено ако е уикенд и сте грохнали след тежка седмица. Преодолейте чувството на умора и заместете излежаването с движение. Когато сте двама, няма да усетите как сте обиколили парка, играта на фризби може да трае вечно, велосипедите сами ще се движат по алеите.

Идва един момент, в който се изправяте пред изкушението да се почерпите с предложен сладкиш на Колега или да си вземете от лакомствата на децата си. Най-страшно е, когато собствената ви майка настоява да си ометете чинията. Ако наистина искате да останете във форма, покажете стоицизъм – откажете учтиво на колегата, купете на децата плод, не сладко, и обяснете на майка си какво означава за вас собственото здраве и че то не е свързано с непрестанна ситост.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай