Меню

Тарталети с нектарини

23 юли 2012 | 09:09 | Аз жената
Добави в любими
120 г масло
60 г пудра захар
1 ванилия
250 г брашно
1 к. ч. бадемово брашно

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Тестото се омесва бързо (може и в блендер) и се оставя в хладилник за 20 минути. След това се разделя на 10-12 топчета и се оформя във формички за тарталети, надупчва се и се пече на 180 градуса за 10-15 мин.

Крем:
200 мл течна сметана
200 г тъмен шоколад
20 г масло
Крем с нектарини – плодовете 3-4 броя се почистват и се нарязват на ситно, слагат се с 1/2 ч. ч. захар да заврат. След като омекнат, се отстраняват и се охлаждат. Добавя се едно сирене Филаделфия Лайт и 100 мл сметана, разбита на твърд крем.
Върху всяка тарталетка се слага шоколадов крем, а след като се втвърди, се поръсва с бадемово брашно и се добавя от крема с нектарини. Украсява се с резенчета нектарини и нарязани бадеми.

Рецептата е от конкурса „Кулинарни изкушения с „Philadelphia“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай