Семейство

Колко струва любовта за младежите

06.08.2012г. / 13 01ч.
Снежана Проданова
Колко струва любовта за младежите

Днес много млади хора могат да си позволят да инвестират сериозно в любовта си. Но дали да подариш на приятелката си скъпо колие, когато си още на 17, е в реда на нещата, тепърва трябва да се изясни.

Рядко един млад човек се сеща, че със скъп подарък несъзнателно насилва и подкупва обичта на другия. Вярно – в знак на любовта си той има право да сваля и звезди, но в тази крехка от емоционална гледна точка възраст и същевременно период от живота, в който все още се трупа опит, последиците могат да нараняват твърде много. Един младеж би се сметнал за идиот, ако е дал пари за скъп подарък и впоследствие  е останал с разбито сърце.

Като родители, редно е да погледнете обективно на нещата, да прецените ситуацията и да откриете правилните въпроси, които да зададете на детето си. Помогнете му да се научи да гледа в перспектива и да разсъждава трезво за действията си. В крайна сметка по този начин ще спести пари и евентуални негативни емоции. От друга страна, грешките са, за да се учим от тях – ако човек не изпита на свой гръб последиците, няма да има сили за по-тежки удари на съдбата. Никой никога не знае, затова, ако прецените, оставете настойчивостта настрана и я заменете с търпение.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай