Интимно

Най-необичайните начини да получите оргазъм

14.08.2012г. / 15 16ч.
Ана Петрова
Най-необичайните начини да получите оргазъм

По въпроса за оргазмите са правени и се правят множество проучвания и анкети. След преглед на резултатите от тях, могат да се изведат интересни заключения.

Има различни видове оргазъм  - някои ще ви отпуснат, други ще ви разведрят. Разликата е в провокатора – ако една жена мастурбира, след това ще има достатъчно сили да върши всякаква домакинска работа.

Ако оргазмът е в резултат на секс, то тогава тя ще се чувства по-релаксирана и сънлива. Това е нормална реакция на организма, защото при секс оптималната поза за зачеване е хоризонталната.

При еднакви условия една трета от жените няма да изпитат оргазъм. Причината за това се крие във физиката им - разстоянието между клитората и вагината. Колкото по-малко е то, толкова по-лесно ще е за партньорите им да ги задоволят.

Една четвърт от всички разпитани по въпроса жени признават, че са получавали оргазъм при необичайни обстоятелства – във фитнеса, в офиса, в самолета, дори по време на раждане.

Тези оргазми са най-често предизвикани от повишеното кръвно налягане в гениталиите, съчетано с вибрации или контракции на клитората. По време на работа се синтезират хормоните пролактин, окситоцин и бета еднорфин, свързани с възбудата у човека и затова често на работното място чувстваме възбуда и е възможно да получим оргазъм, без много усилия.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай