Мода

4 бързи прически с ластик за коса

17.08.2012г. / 09 35ч.
Снежана Проданова
4 бързи прически с ластик за коса

Обикновено хващаме косата си на опашка с ластик, когато тренираме или ни пречи да си вършим работата. Но има няколко лесни и бързи прически, които няма да ни придадат спортен вид.

1. Тройна плитка

Отделете най-горната част от косата си и я вържете на нивото на върха на ушите си. Направете същото със следващата третина от косата си, този път на нивото на долната част на ушите, а третата хванете при тила. Прикрепете първата за втората и после съответно втората за третата с по още един ластик и сте готови за сутрешните си ангажименти.

2. Път отстрани

За тази прическа трябва предварително да сте измили и изсушили косата си и да сте нанесли лосион за обем. Използвайте едра приставка за къдрици на машата си, за да завиете небрежно краищата на косата си. После с гребен направете път от едната страна, пригладете хубаво настрани и назад и хванете косата си от същата страна на пътя.

3. Издигната опашка

За тази прическа можете да изправите косата си с преса предварително, но не е задължително. Хванете я малко по-високо, на нивото на ушите, срешете висящата коса, повдигнете я и я прикрепете с шнола на около 2 см над ластика. Направете средноголям кръг назад, държейки целия кичур коса плосък, и го защипете с още една шнола малко под ластика.

4. Завита навътре

Измийте косата си, нанесете какъвто и да е стилизант, изсушете я и направете следното: разделете косата си отзад на две условни половини, без да правите път. Започнете с едната страна, като вземете един кичур от края и го завъртите назад. Постепенно прибавяйте кичури и извивайте навътре, докато не приключите с половината. Съответно направете същото и с другата част. Вържете с ластик двете половини при тила и разхлабете малко завъртените кичури, за да внесете ефирност в прическата си. 

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай