Семейство

5 съвета за щури сватбени снимки

17.08.2012г. / 14 26ч.
Надежда Маринова
5 съвета за щури сватбени снимки

Сватбата е официален и най-важен момент в живота на всяка двойка, а сватбените снимки я правят още по-незабравим. Затова е нужно да им отделим специално внимание и подготовка.

1. Наемете професионален фотограф за цена между 200 и 500 лв, допълнителните услуги се плащат отделно като: подреждане на снимките в луксозен албум, ако искате слайдшо, за снимки извън София и др. Не избирайте случаен фотограф, а потърсете мнението на познати, разгледайте сайтовете в интернет и се спрете на такъв с богат професионален опит и интерсено портфолио.

В случай, че искате ваш приятел да ви снима, предварително помислете за следните неща:

2. Избягайте от шаблоните и стереотипите – празникът ви трябва да бъде уникален, а снимките – неповторими. Намерете интересни места във вашия град, които ще бъдат прекрасен фон.

3. Помислете за артистична фотосесия - дни преди сватбата репетирайте вкъщи различни пози, изражения на лицето и др. Ако имате някакво хоби, може да говключите във фотосесията. Намислете снимки с еротични искри и романтични елементи. Ако спортувате нещо, включете елементи от спорта. Потърсете идеи в интернет и ги изкопирайте. Направете си сбор от снимки в няколко стила: ретро, романтика, еротика и др.

4. Обърнете внимание на дейтлите - не забравйте да снимате детайлите и аксесоарите. Сватбения букет, жартиера, обувките ви, прическата, вратовръзката на младоженеца, ритуалната питка, чашите, най-оригиналния подарък и др.

5. Цялата фамилия заедно
Непременно включете обща снимка на цялата фамилия – първо с роднините, после с приятелите. Не забравяйте и домашния любимец. Но не прекалявайте с общите снмики, все пак празникът е личен.

Снимка: Reuters

Прочетете още:


 

Коментирай