Майчинство

На кого искат да приличат момичетата - на мама или на Лейди Гага?

20.08.2012г. / 10 11ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Днешната майка е в много трудно положение, защото тя трябва да се състезава с Лейди Гага, Майли Сайръс или Кейти Пери. Майката е образец на поведение, отношения към света и начин на обличане за децата си. Отзивите за това, че днешната младеж върви в грешна посока постоянно нарастват. Тенденции, които преди са се смятали за скандални, сега се приемат като нещо нормално.

Външният вид е отражение на съзнанието ни, но как бихме реагирали, ако малко момиченце предпочита да си играе с кукли с по-оскъдно облекло и сексапилно излъчване? Когато външният вид стане по-важен от интелекта, то тогава вече има място за притеснения относно бъдещето на децата ни.

Младите хора са като попивателна хартия. Ставайки свидетели на случващото се около тях, те могат да го приемат или отхвърлят, но не всички са съобразителни и правят правилния избор. Затова още от малки трябва да се опитаме да ги ориентираме към верния път.

Всяка майка трябва да се явява модел за подражание на малката си дъщеричка, а не да оставя популярните певици по телевизията да вършат тази работа. Можем да се опитаме да спестим повечето комплименти, свързани с външния вид, и да съсредоточим вниманието на детето върху постиженията му в детската градина и училище. Разговорите за игрите, книгите, природата, животните могат да бъдат много приятни и ползотворни.

Вместо да гледате телевизия през уикенда, излезте на разходка в парка, направете си пикник, карайте колелета, играйте на фризби, федербал. Ако по някакъв начин децата са се притеснявали от това как изглеждат и какво мнение създават у околните, то в играта ще се залисат и ще се забавляват истински. По-щастливи сме, когато сме свързани със света по интелектуален начин. Красотата е нещо преходно, знанията и съзнанието ни са нещо, което никой не може да ни отнеме. 

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай