Семейство

5 емоционални изпитания, които съпътстват всеки развод

21.08.2012г. / 23 53ч.
Снежана Проданова
5 емоционални изпитания, които съпътстват всеки развод

Години след развода бихме могли да направим равносметка на всички стадии на отчаяние и радости, които сме преживели в онзи момент. Независимо дали решението за раздяла е взето спонтанно или е било плод на дълги и тежки размисли, винаги се стига до едни и същи неща, които ни терзаят.

1. Съмнението
Отричате се от брака си – нещо, което в първия момент може да ви се е сторило най-сигурната и правилна стъпка, която сте правили в живота си. От една страна, може да се усъмните в правотата на решението си. От друга – всяко нещо, което правите, може да ви се стори безсмислено.

2. Липсва ви нещо
Не само той ще ви липсва на моменти, но и всичко свързано с него. Може да се окаже, че родителите му, които често са ви се стрували досадни, ще ви липсват. Срещите с общите приятели няма да са същите, както преди. За да не ви навяват стари спомени, вероятно ще избягвате заведенията, в които сте ходели заедно.

3.  Децата
Как разводът ще се отрази на децата ни? Не правим ли твърде егоистична стъпка, разделяйки се и лишавайки ги от близкото присъствие на единия от нас.

4. Срещите
Може би отново ще се наложи да излизате с мъже. След развода вероятно ще ви е трудно да повярвате и да се отдадете на друг мъж. Дайте си време, не се страхувайте да останете известно време сама със себе си.

5. Вината
Къде сбъркахме? Направихме ли всичко по силите си, за да спасим брака си? Трябваше ли? Когато намерите отговор на тези въпроси, ще можете да продължите смело напред.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай