Здраве и красота

Как да разпознаем симптомите на инфаркта

23.08.2012г. / 01 43ч.
Снежана Проданова
Как да разпознаем симптомите на инфаркта

Сърдечният удар представлява внезапна промяна в сърдечната дейност в резултат на недостатъчното снабдяване с кръв и намаленото количество кислород. В най-лошия случай води до смърт, затова е добре да можем да разпознаем началните симптоми и да предотвратим каквито и да било последствия.

Симптомите на инфаркта при мъжете и жените се различават. Най-често жените усещат недостиг на въздух, напрежение или болка в ниската част на гръдния кош, световъртеж, гадене, болки в ръцете, врата и гърба, голяма умора и студени вълни.

Изключително важно е в рамките на 5 минути след появата на тези симптоми да телефонирате на телефон 112. Бързата реакция може да се окаже животоспасяваща. Своевременната лекарска намеса е способна да отстрани каквито и да било последствия и да гарантира пълно възстановяване.

Сърдечният удар се появява вследствие на сърдечна болест. За да намалите риска от това заболяване, спрете цигарите, приемайте здравословна храна, движете се повече и ходете редовно на профилактичен преглед.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай