Писна ми

Фалшивата красота на холивудските богини

23.08.2012г. / 15 08ч.
Ивет Лолова
Фалшивата красота на холивудските богини

Плътни чувствени устни, подчертани с огнено червило; вити вежди-гайтани и клепачи, натежали от желание; премрежен поглед; напращели гърди, немирно изскочили от деколтето; крака стройни като на газела...Така изглеждат холидувските актриси - съвременните богини на красотата.

Виновни за вида им са армия от стилисти, гримьори, фитнес-треньори, композитори на диети и не на последно място специалисти по PhotoShop. Ако им падне в ръчичките всяка жена ще се превърне в тяхно подобие.

Във виртуалната мрежа могат да се намерят издайнически снимки на същите хубавици от младостта им, още не докоснати от Холидувската машина за красота или от по-ново време, но неглиже - издебнати от нахален папарак. Тогава чак ми става мъчно за тези женици, които са хвърлили толкова много усилия, за да изградят фалшив образ на някакво друго "аз".

Вярно, че Шекспир е казал, че светът е сцена, а всички ние сме актьори. В модата и грима няма нищо лошо - красотата е идеал, към който са се стремили още в древността. Притеснителното е, че тя се наложи като абсолютна ценност, затова абитуриентките луднаха по пластични операции, а тийнейджърите се прекланят пред фолк певиците ни като пред идоли.

Ако не приличаш на актрисите и певиците, си никоя, невидима. Тълпата ще те погълне и нямаш шанс някой мъж да спре погледа си върху теб. Такива момичета в гимназията ги смятат за смотанячки. Иди после, че ще бори с този етикет.

Няма как сред младите момичета да не се шири анорексията, булимията и депресията. Вероятно проблемът ще се реши, ако сринем пиедесталите на холивудските богини и вместо конкурси за Мис Америка, Мис "Мокра фланелка" и др. станат популярни състезания по естествена красота, ум, разум, човечност и добротворство. Предлагам да започнем с "Жената, с най-много участия в доброволчески акции", а ако се върне традицията за булчинския чеиз на сватбата, тогава вече много дами ще се видят в чудо.

Снимка: Reuters

Прочете още:

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
hm ( преди 11 години )
Аз мисля, че не външния свят е виновен на абитуриентките с пластични операции и т.н. Това е въпрос на ниско самочувствие, на липса на увереност и вяра в собствените способности. Ако една девойка се притеснява за живота си след бала - обучение, намиране на работа, създаване на семейство и т.н., изобщо няма да й пука за размера на бюста й. И за това не са виновни Холивуд или чалгата, те просто печелят на гърба на момичетата, които не вярват в себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар