Мода

Най-подходящите дрехи за прехода лято-есен

28.08.2012г. / 14 37ч.
Снежана Проданова
Най-подходящите дрехи за прехода лято-есен

В края на август утринните изведнъж станаха хладни и ни напомниха, че трябва да извадим дрехи за прехода от лято към есен.

Гардеробът ни е пълен с тънки рокли, поли, къси панталони, феерични блузки, които въпреки есенното захлаждане не искаме да приберем за догодина. Все още е твърде топло за дълги ръкави, но е и хладно за презрамки. Ето как стъпка по стъпка и без драстични промени да се адаптираме към есенните температури и стил.

Да започнем с най-простичкото - връхната дреха. Тънката кашмирена жилетка е може би най-добрият начин да започнете прехода. Различни по дължина и цвят варианти ще се съчетаят прекрасно не само с летните рокли, но и ще ви бъдат от полза за по-студените есенни дни в комбинация с тесни панталони или джинси.

Най-доброто решение за по-официални случаи или за офиса е сакото, а класическият вариант за облачните и дъждовни дни е якето в свежи тонове или от дънков плат.

Сандалите постепенно ще отстъпят мястото си на по-затворени обувки. С чифт мокасини или велурени боти ще встъпите директно в есенното настроение и стил.

Стремете се да носите дрехи в по-тъмни, меки и пастелни тонове. В съчетание с тъмнокафяв черен или сив нюанс на горната дреха дори най-лятната ви рокля ще придобие есенно „звучене”.

Не забравяйте аксесоарите към облеклото си. Рафията като основен материал за летните  шапки и чанти ще отстъпи място на велура и кожата, а разноцветните и богати на десени шалове и шарфове ще са финалният щрих към есенния облик на тоалета ни.

Снимка: Reuters

Прочетете още:
С малко средства да подредим модерен есенен гардероб
Модерен и секси силует за есента
Шал, шапка и ръкавици – инструментите на властта

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Пепи ( преди 11 години )
Какво е рафия?Дежурен редактор: Рафия - текстилен конец, лента в различни цветове, за произвдоство на шапки и други аксесоари; използва се също в цветарството и при опаковка на подаръци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота