Мода

5 модерни рокли за вълнуващо лято

02.07.2012г. / 22 31ч.
Снежана Проданова
5 модерни рокли за вълнуващо лято

С 5 рокли всяка жена ще изкара вълнуващо и незабравимо лято. Освен класическата малка черна рокля, която този сезон варира и в малка бяла, купете си още плетена, мини, с 3/4 ръкави и дълга до земята.

Малката черна рокля има неизброими разновидности. В зависимост от кройката, може да бъде елегантна, изискана, секси или небрежна. Според повода се сменят и аксесоарите към нея. Може да сложите нежно бижу и високи токчета, ако ще ходите на коктейл или на вечерно събитие. Черна рокля с чорапогащник, елегантно сако и стилни обувки е идеалното облекло за интервю за работа. Обуете ли обувки с платформа и плетена жилетка, сте готови за обикновена среща с приятели или шопинг.

Нищо не е по-добро от спортно-елегантна рокля с яке или сако (най-добре с 3/4 ръкави) за официални случаи. Стремете се да подбирате пастелни или неутрални тонове като бледомораво, бебешкосиньо, бледорозово, бяло. А ако на якето има бродирани детайли, това би добавило стилен щрих към облеклото ви.

Плетената рокля също е задължителен елемент за гардероба. Може да я комбинирате с тъмен чорапогащник, красив шал и ботуши до глезена – идеалната външност за концерти, кино или вечеря в заведение.

За всяка жена има подходяща мини рокля. Височината може да варира между малко над коляното до средата на бедрото. Мини роклите се комбинират добре с дънки, клинове, зимни чорапогащници и дори ботуши, като така на практика се носят и през четирите сезона.

Дългата рокля е синоним на комфорт и романтичност. Комбинирайте я с пантофки или сандали за приятен пикник или разходка в парка. Дългите рокли могат да се носят и през зимата с дебел чорапогащник, ботуши и жилетка с премятане.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време