Мода

Прически, връщащи младостта и самочувствието

03.09.2012г. / 12 03ч.
Снежана Проданова
Прически, връщащи младостта и самочувствието

Няколко важни насоки за прически, с които жената изглежда по-млада

Овлажняване, ексфолиране, маски, кремове, гримове... поглеждате се в огледалото и отново – нещо липсва. Вярно, козметиката прави чудеса, но естетиката има какво още да ни предложи. Една картина изглежда по различен начин в различни рамки. Време е да се замислите за своята рамка и да я оформите така, че да подчертае единствено младостта ви. Разбира се, говорим за прическата. Ето някои предложения:

Бретон
Дългият бретон, който минава малко над очите и продължава покрай външните им краища прикрива успешно евентуално появилите се бръчки „пачи крак“, а с този, който стига до веждите, можете да забравите за неравностите по челото.

Пластове
Ако изберете пластовете, ще смекчите линиите на лицето си и ще си създадете по-нежно излъчване. Дори да запазите дължината, ще се освободите от значителна тежест в по-горните пластове, която ще се компенсира с повече раздвиженост.

Кичури
Идеалните кичури на идеалното място могат да накарат лицето ви да засияе. Внимавайте с цвета, който избирате: ако е твърде тъмен в сравнение с цвета на кожата на лицето ви, ще подчертаете всички бръчки. Ако пък е по-светъл, ефектът, който търсите, ще се превърне в дефект.

Късо
Свежо, непринудено и раздвижено – ето как стои една добре късо подстригана коса. Избирайки дължина около шията и оттам нагоре, ще постигнете подмладяващ ефект и ще подчертаете раменете си.

Блясък
С времето косата губи естествения си блясък. С използването на правилните продукти, ще подхраните косата си, връщайки еластичността и блясъка й, а вие ще се подмладите с няколко години.

Къдрици
Нежните къдрици, пружиниращи и поклащащи се при всяко малко движение, връщат активността на косата. Ще върнат самочувствието ви отпреди години и ще ви накарат да се почувствате по-привлекателни и по-чаровни.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай