Здраве и красота

Грижа за косата – основни правила

04.09.2012г. / 11 02ч.
Снежана Проданова
Грижа за косата – основни правила

Пленителната и жизнена коса е един от най-важните атрибути на женската красота. Приемете я като аксесоар, който трябва да носите всеки ден, независимо от условията. Постепенно се научаваме да я съчетаваме според облеклото си и случая. Спазваме ли основни правила в поддържането на здравата красива коса?

Със сигурност сте чували, че косата не трябва да се мие всеки ден. На повечето жени им се струва, че не е толкова фатално, но представете си да изпирате любимата си блуза всеки ден. Както тъканта се износва и цветът избелява, така косата ни губи еластичността и блясъка си.

Редовното подстригване е в основата на всяка прическа. Обикновено след шестата седмица вече е време да посетите фризьора си. Разбира се, всичко зависи от плътността на косъма, дължината на косата, вида на прическата и доколко я изтощавате с маши, преси и т. н.

Изрусяването на косата е едно от най-големите изпитания, на които можете да я подложите. Ако обаче се обърнете към специалист, който си разбира от работата, щетите ще бъдат минимални. За вас остава редовно и правилно да се грижите за нея до следващото изрусяване.

Постоянното използване на сешоар и преса е един от начините за максимално изтощаване на косата. Специалистите препоръчват да се използва сух шампоан от време на време, за да се спести изсушаването. Ако правите това в продължение на година, разликата ще бъде осезаема.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай