Бременност

3 типа „бременни“ мъже

10.09.2012г. / 15 17ч.
Надежда Маринова
3 типа „бременни“ мъже

Мъжът, чиято приятелка/жена чака бебе също може да се каже, че е бременен, защото минава заедно с нея през всичките етапи на бременността – физически и емоционални.

Мъж „Аз знам всичко“

Той е подготвен много повече от вас за подробностите около бременността – как се променя тялото ви, в коя седмица сте, какво е най-подходящо да се яде и кой спорт е добре да практикувате. Проучил е родилните отделения във всички болници, избрал е лекар, акушерка – всичко е предвидил. Пази ви като рохко яйце – да не вдигате тежко, да не миете прозорци, да не простирате, да не стоите в компанията на пушачи. Вечер ви прави масаж на гърба и стъпалата, сутрин – чай от билки. Съвсем естествено неговата грижа от вас ще се прехвърли на новороденото. Коя жена не би си пожелала такъв мъж за татко на бебето? Ако ви писне от опекунството, поговорете с него да си намери друго занимание.

Мъж непукист

Бременността е съвсем естествено състояние, не е болест. Затова не ви пречи да пазарувате, чистите, готвите и ходите на работа, докато раждането наближи. Глезотиите пред него не минават и изобщо не ви вярва, че ви се гади от мириса на риба, а ви се прияжда торта, щом минете край сладкарския щанд. Не се учудвайте, ако ви втрещи с репликата: „Е какво толкова си изморена, цял ден едно дете си гледала!“.

Мъж ревнивец

Мъжът ви е непораснало дете, който се състезава с бебето, още докато е в корема ви. Иска цялото ви внимание и ви ревнува само от мисълта, че ще има трети човек, който ще заеме първото място в живота ви. Ако му откажете секс, заради неразположение или лекарска препоръка, го приема като лична обида. Бъдете нащрек, такива мъже може да упражнят дори насилие върху вас, под въздействието на алкохола, например.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай