Бременност

Нещата от бременността, които няма да ни липсват

10.09.2012г. / 15 31ч.
Снежана Проданова
Нещата от бременността, които няма да ни липсват

Бременността от една страна се свързва с красивия период, през който минава всяка жена, живеейки два живота вместо един. Фактически това продължава и след раждането, но от момента, в който детето се появи на бял свят, мама с облекчение въздъхва и започва да преоткрива собственото си тяло и да си създава нови навици. Ето някои неща от бременността, които с удоволствие бихме забравили:

Отеклите крака

Заради допълнителната тежест и по-малкото движение, краката ни отичат, вследствие на което дори номерът на обувките ни се променя. Вече с дете в ръцете, този проблем скоро ще отмине.

Неудобното спане

Наляво, надясно, по гръб, отново надясно... В един момент, въпреки че са цели 3, възможностите ни за страна, на която да легнем, ни се струват крайно ограничени. Без бебето вече можем да се въртим по-спокойно в леглото и да спим и по корем.

Излишните килограми

До един момент се чувстваме сравнително добре в кожата си, но после започваме да се усещаме по-тромави и неприятно едри. Спокойно, след раждането покрай грижите за детето и с малко повече постоянство ще можем да се приближим до предишната си фигура.

Почивката

Не можем да спортуваме, да се движим, колкото искаме, да се изправяме рязко, да тичаме спокойно. Почивката, която бременността налага, в един момент дотежава. Всъщност, насладете й се, следващите 18 години ще я компенсират...

Редовното посещаване на тоалетната

В един момент ни се струва, че прекарваме деня в банята и от време на време излизаме поради други причини, а не обратното. Това определено е нещо, което ще ни се иска да забравим.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай