Майчинство

Искате ли килим от детски играчки?

Да подредим и почистим детските играчки у дома

11.09.2012г. / 11 12ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Настъпваме части от конструктор, препъваме се в плюшени играчки, пълзим под масата, за да извадим куклите и докато разтребим цялата тази бъркотия, вече е утре и децата пак разхвърлят. Явно е дошъл моментът да строим малчуганите и да им изнесем урок по подреждане.

Създайте правила

Изберете в кои стаи играчките ще са напълно забранени. Като за начало кухнята и дори банята са добър вариант. Когато малките се научат да ограничават радиуса на разхвърляне, прибавете и хола, докато най-накрая нито една кукла не напуска детската стая. Друг вариант е да отделите известно пространство в някоя стая и да определите него за „детска площадка“.

Скрийте забравените играчки

Има дреболии, с които децата в един момент забравят да си играят. Обърнете внимание кои са нещата, на които малките почти не обръщат внимание и ги приберете на отделно място. Ако до няколко месеца не са се сетили за тях, спокойно можете да ги отделите настрана за по-малкото братче или сестриче, за подарък на приятелско дете или за благотворителност.

Сандък за играчки

Подарете на всяко дете по един цветен, весел сандък за играчки. Обяснете им, че това е новата къщичка за играчките им и е важно да ги прибират там, когато не си играят с тях. Подходът е много важен при общуването с деца. Когато приемат задълженията си като игра, шансът да ги вършат е много по-голям.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай