Семейство

Оригинални идеи как да отучите детето да рисува по стените

03.08.2012г. / 10 47ч.
Ивет Лолова
Оригинални идеи как да отучите детето да рисува по стените

Като родители една от задачите ни е да поощряваме творчеството у децата ни. Дори и да не станат професионални художници рисуването от най-ранна детска възраст е важно за естетическото възпитание и развива интелекта. Ако не искате двегодишният малчуган да изрисува латекса, осигурете му подходящо място за изява в детската стая.

1. Черна дъска на стената
Поръчайте черна дъска или приспособете шперплатова, окачете я на свободна стена и... художниците да заповядат! Ако имате 2 деца – ще трябва да сложите 2 дъски.
 
2. Вратата на стаята
Ако вратите в апартамента са стари и не ви е жал за тях, боядисайте тази в детската стая от вътрешната страна в черно или графитено сиво. Вече имате чудесна дъска за рисуване с тебешири. В друг вариант може да поръчате тънка черна дъска и да закрепитe с дюбели върху вътрешната част на вратата.

3. Коркова дъска
Корковата дъска с най-голям размер е чудесно място за изложби на детски рисунки. Не я закрепвайте на стената, нека остане подвижна. Така може да я местите от хола в трапезарията, особено, когато имате гости. Детето ще се радва, че цените творбите му, а това е и добър начин да го поощрите да продължава да твори.

Снимка: Надежда Маринова

Прочетете още:


 

Коментирай