Козметика и грим

Тайната на блестящата дълга коса

19.09.2012г. / 11 40ч.
Аз жената
Тайната на блестящата дълга коса

Кристален блясък, нежни вълнисти коси, които се спускат свободно, сияйни и ефирни... Младите жени мечтаят да усещат дългата си коса по този вълшебен и модерен начин. Тя е финалният щрих, израз на тяхната идентичност, на желанието им за естествено красив и блестящ външен вид.

През 2012 година Керастаз прилага високите си стандарти за прекрасна коса, за да отговори на желанията на жените с дълги коси. „Блестяща като кристал, лека като светлина“ – това е новата, най-дълго пазена тайна за естествено изглеждаща коса, върховен символ на женствеността.

Ключът към красивата дълга коса с обем от корените до краищата е слоят F. Разположен е между себум слоя и повърхностния слой на косъма и компенсира липидния слой. Предпазвайки неговата цялост, той не само осигурява еластичността на косъма, но също така поддържа неговата жизненост и способността му да отразява светлината. Ценен и деликатен, този микрослой може да изпадне в дълбок дисбаланс – състояние, което се влошава още повече при дълга коса.

При младите жени често се получава хормонален дисбаланс, който води до повишено производство на себум, следователно и на пренасищане на липидния слой. Непокорни краища, които са трудни за стилизиране.

Повреден от климатичните условия, стресиран от замърсяването и използването на уреди с топлина, косъмът става по-чувствителен по дължината на косата. Плочките на косъма започват да се отделят, краищата се накъсват и косата губи способността си да отразява светлината.

Серията Кристалист притежава три ключови предимства, които перфектно си взаимодействат, за да разрешат всички проблеми на дългата коса.

Изглаждане на фибрата: По интелигентен начин продуктите от гамата се целят само в тези части на косата, които са изтощени. Възстановяват краищата, покриват фибрата и защитават липидния слой. Резултатът: косата е гладка по цялата си дължина и отразява светлината.

Третиране на корените: премахвайки нечистотиите, шампоаните от гамата почистват перфектно скалпа и го оставят защитен.

Преобразяване: подобряват се качествата на липидите, което осигурява ефирна текстура, чувствено движение на косата и блясък – олицетворението на младостта.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай