Зелено

Един лист хартия – 11 евтини играчки за деца

21.09.2012г. / 08 41ч.
Надежда Маринова
Един лист хартия – 11 евтини играчки за деца

Не е трудно да забавлявате малко дете – дори когато нямате играчка под ръка, един обикновен лист хартия може да се превърне поне в 11 играчки. Когато сте на гости, на дълга опашка, в чакалнята на летището или на гарата или просто у дома, но искате да го възпитате в екологично мислене – не е задължително играчката да е скъпа, шарена, музикална и роботизирана. Не е задължително да владеете сложната техника „оригами“, проявете малко въображение и опитайте:

1. Корабче или лодка – сгъвате и разигравате сценарии. Ако имате търпение, напълнете тава с вода и ги пуснете да плуват.

2. Шапка – за рожден ден, Нова година или друг празник сгънете шапка и я украсете тематично.

3.Топчета от смачкана хартия – накъсайте листа на няколко по-малки парчета и ги смачкайте на рехави топчета, които може да търкаляте, подхвърляте, събирате в чашка или кутийка и отново да ги изсипвате на масата. В зависимост от възрастта може да започнете да учите детето да брои до 3.

4. Баскетбол или мишена – хвърляте хартиените топчета в чаша или закрепена на стената/гардероба мишена, която също може да направите от хартия.

5. Конфети – накъсайте хартията на малки парченца и ги разпилейте във въздуха. Може да пуснете музика и да си спретнете мини домашна дискотека. След това изметете боклука заедно.

6. Гердан – направете рехави топчета и ги нанижете на конец или ги залепете едно за друго на канап или друга текстилна връзка.

7. Гирлянди – подобно на гердана, направете дълги и шарени гирлянди за детската стая.

8. Криеница или „Куку-бау!“ – скривате лицето си зад листа и после надничате зад него.

9. Бинокъл – свивате хартията на руло, залепвате края с тиксо и бинокълът е готов!

10. Маска – пробивате/изрязвате една или две дупки за очите и гледате през тях.

11. Салфетка за сервиране – подходящо и за двата пола, за да научите децата на ред и култура на храненето. Чудесна идея за ролеви игри като „В ресторанта“, „На гости на баба“, „Аз имам гости“ и др.

Със сигурност може да измислите още приложения на хартията като играчка. Споделете ги с нас!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай