Козметика и грим

Изкуството в кафявия грим

25.09.2012г. / 08 16ч.
Снежана Проданова
Изкуството в кафявия грим

Когато стане въпрос за сенки, кафявият цвят се оказва най-универсален. Допълва идеално всякакъв тен на кожата и се комбинира с всички цветове на очите. Синеоките и зеленооките дами са с известно предимство заради контраста, който се създава, но и останалите не могат да се оплачат.

Кафявото е земен цвят – чрез него се подчертават естествените сенки по лицето на жената и се добавят нови, за да се постигне определен ефект, както е в случая с ружа например. Кафявите сенки за очи могат да бъдат част от ежедневния ви лек грим. Без да придават претенциозност на външния ви вид, те намекват за деликатна проява на вкус. От друга страна, подсилени и изпипани до съвършенство, те допълват всеки вечерен тоалет и показват класа.

Използвайте кафявото, за да създадете впечатлението за по-големи и изразителни очи. Като за начало нанесете по-светла основа и след това затъмнете външния горен край на клепача, без да стигате до веждата – така очната ви ябълка ще изглежда по-дълбока. Добавете ивица по-светъл блясък на ръба на клепача и малко по вътрешния край на окото. С по-тъмен нюанс покрийте горния клепач, нанесете акцент на долния и използвайте молив в основата на двата, за да поставите рамка. Отделно от това, бял молив по вътрешната страна на долния клепач, извиване на миглите и спирала биха били само в плюс за излъчването ви.

Брюнетките могат да потърсят цвета сенки, който съответства на косата им, и да нанесат върху него блясък. Задимете със сенките повече на външната част на окото, докато с блясъка подчертайте – на вътрешната.

Не се спирайте с кафявото само до сенките – комбинирайте с подходящ лак за нокти – универсален аксесоар за женските ръце.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай