Козметика и грим

Лак за нокти – пъстроцветна дъга

25.09.2012г. / 09 00ч.
Снежана Проданова
Лак за нокти – пъстроцветна дъга

Накъде вървят тенденциите при лака за нокти с изтичането на календарната година?

Започнахме 2012 с дълги нокти, удължавания с гел и многообразни сложни цветя, фигурки и мотиви, изрисувани по тях. Напоследък обаче дамите ще бъдат много по-облекчени, що се отнася до време, пари и удобство при работа – дължината се скъсява, но това не означава, че ще спрем да експериментираме.

Като за начало, ще хванем пилата и ще скъсим малко ноктите, но няма да ги лишаваме от форма и естетика. Изборът на лак вече е станал меко казано безкраен, затова преценете стила си на обличане, цвета на дрехите, аксесоарите и подберете най-подходящия нюанс.

Матово или бляскаво, светло или тъмно, ярко или бледо – въпрос на личен вкус и собствен избор. Можете да бъдете спокойни обаче, защото младежкият дух се намесва и тук – свежите цветове, ефектните шарки, точките, спиралите – всичко е позволено. Тъмна ивица в основата, бляскава лентичка на ръба на нокътя или дори дантелена апликация, покриваща допълнителната дължина на ноктите – импровизирайте, както сметнете за добре.

Разчитайте на естетическия си вкус – в момента, в който усетите, че цветът или формата на ноктите ви разсейват или дразнят окото, потърсете друг вариант... А варианти има много!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай