Семейство

Всеки родител се нуждае от помощ

26.09.2012г. / 10 56ч.
Аз жената
Всеки родител се нуждае от помощ

Всеки родител се нуждае от помощ при възпитанието на детето си. Такава е и целта на тази книга – да помогне, когато родителите са объркани, да отговори на въпросите, които те си задават. В книгата са събрани теоретичните и практически познания на детския психолог и житейската мъдрост на хора, които всеки ден се занимават с възпитание на деца от предучилищна и училищна възраст.

За да помогнат на детето, родителите трябва да си изяснят причината за лошото му държание и едва тогава да решат как да постъпят в една или друга ситуация. Но кой в такъв случай има повече нужда от помощ? Обърканите възрастни или непослушното дете? Най-често обръщенията на родителите завършват с фразата: „Чудя се какво да правя...“

Стотици въпроси, които изискват конкретни съвети, точно те са в основата на книгата. Разбира се, можете да ги ползвате, като се осланяте на здравия си разум, семейните традиции и нравствените устои.

Родителите възпитават детето не само когато разговарят с него. Те го възпитават във всеки миг от живота си, дори когато не са заедно. Как се обличат, как общуват с други хора, как се държат вкъщи и на работа, какви навици имат, какви книги четат, каква музика слушат – всичко това има значение за внимателните очи на детето.

В този смисъл „Учебник за родители“ от Наталия Барложецкая е универсален помощник, необходим за всяко семейство, за учители, за възпитатели в интернати, за преподавателите в училищата за родители.

На книжния пазар от 21 септември 2012 г.
Мека корица, формат 13 х 20 см
Обем: 256 стр.
ISBN 978-954-742-188-2
Издателство: „Слънце“
Корична цена: 12 лв.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време