Свободно време

Никакви мъже повече

04.08.2006г. / 11 28ч.
Аз жената
Никакви мъже повече

Познавате ли жена, която да не е казвала: “Никакви мъже повече!”? А познавате ли жена, която да е удържала на думата си?

Книгата на Мона Чобан "Никакви мъже повече!" идва отново от ИК Кръгозор след големия успех на първата книга на авторката – "Сексът не е повод за запознанство". Нещата са казани с истинските им имена, направо и в може би за мнозина неочакван език, но със стил и мяра. Откровеността е преднамерена и прави динамиката на текста привлекателна.

"Никакви мъже повече" бе представена в Mall of Sofia в края на юли с женски научен форум, посветен на мъжете и това, за което те служат. Резултати очаквайте скоро.

Книгата е за вас, ако сте влюбена, ако имате връзка, ако все още я търсите, ако сте неомъжена, ако сте разведена, ако имате щастлив брак, ако сте в началото или на върха на кариерата си, ако най-добрата ви приятелка ви е отнела гаджето, ако още сте секси парче, ако за вас размерът има значение или ако за вас размерът няма значение, ако смятате, че сексът не е повод за запознанство, ако поне веднъж сте си казвали: “никакви мъже повече!”, но нито веднъж не сте удържали на думата си.

Та нали:

“...Това е Той. Разбира се, че е Той. Мъжът с главна буква. Онзи, който те разтапя с погледа си, нажежава те само с върха на пръстите, разбира те и без думи, винаги знае какво си искала да кажеш и какво правиш, защо го правиш, какво ти се е случило от три прераждания насам, дори какво ще направиш утре.

Този, който никога няма да те зареже – нито през лятото, нито навръх Коледа; този, който след поредния грандиозен скандал няма да се сърди и цупи цяла седмица, а просто ще отиде и ще купи нов сервиз, и то за 24 човека (за да има достатъчно за чупене при другия скандал).

С две думи, всеки непознат от пръв поглед е точно този, когото си чакала цял живот. Много погледи след това са нужни, докато ти просветне, че той е поредният, че не е нищо особено, че няма нищо общо с фантазията ти...”

... до следващия!

Коментирай