Меню
Готварство

Ябълков сладкиш с карамел

20.11.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Ябълков сладкиш с карамел

Изсипвате 1 ч. ч. захар в тавичка и оставяте в загрята фурна докато стане на карамел.
Изваждате и чакате да се втвърди (това става за по-малко от минутка).
Отгоре намазвате с едно пакетче масло.
След това изсипвате една чаша счукани орехи. Нарязвате на тънки резенчета 3-4 ябълки и ги нареждате лъчеобразно върху орехите, така че да покрият плътно тавичката.
Поръсвате ги отгоре с една лъжичка канела.
Приготвяте следната смес:

3 яйца разбивате с 1 ч. ч. захар,
прибавяте малко по малко 6 лъжици олио с 1 ч. ч прясно мляко
2 ч. ч. пресято брашно с едно пакетче бакпулвер и една ванилия.
Изливате я върху ябълките и печете в умерена фурна.
Веднага щом се извади от фурната се обръща в табличка.
Забавите ли се, карамелът ще се втвърди и ще залепне за тавата.
Ако ви се е сторило, че не е достатъчно калорично:), може да го гарнирате отгоре със разбита сметана!

Тази рецепта участва в конкурса “Модерна домакиня”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
nikoleta ( преди 11 години )
strahoten sladki6 da si oblije6 prastite :* :* :* :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Megi ( преди 11 години )
чудесен сладкиш,става страхотен и с череши
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
пепи ( преди 11 години )
Страхотен сладкиш.Тъкмо го направих-ябълките са се карамелизирали и е много вкусен.благодаря за рецептата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Татяна ( преди 11 години )
Препоръчвам тази рецепта на всички-става страхотен сладкиш с неповторим вкус!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар