Меню
Готварство

Шоколадов кейк

06.02.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Шоколадов кейк

Продукти:

4яйца, 250гр масло(маргарин), 1, 5 ч. чаши захар, 1 и 1/3 брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии, щипка сол, 1 ч. ч. какао.(пропорциите трябва да се спазват точно).

Начин на приготвяне:

Всичко се смесва и разбива. Изсипва се в намазнена тавичка и се пече точно 35 минути на умерена фурна(180 градуса). Кейкът трябва да е влажен, тогава е вкусен.

Това е всичко от мен, да Ви е сладко.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
не казвам ( преди 11 години )
аз изкам да кажа и аз една рецепташоколадова торта "Амарети"необходимипродукти:350 г бисквити амарети (готови или домашни), 175 г натурален шоколад (70-75 % какао), 425 г течна сметана, 4 супени лъжици бренди, 3 супени лъжици портокалов сок, какао на прах за поръсване.начин на приготвяне: Начупете шоколада на парченца, поставете го в купа, добавете малко сметана и го поставете на водна баня ( над съд с кипяща вода, но дъното на купата да не допира водата). Разбърквайте докато се разтопи шоколада. Свалете купата от огъня, добавете останалото количество сметана и с миксер разбийте до пухкава смес. Смесете брендито с портокаловия сок. Потапяйте бадемовите бисквити първо в брендито, след това в шоколадовия крем и след това поставете на дъното на форма за пудинг или дълбока стъклена купа. Намажете слоя бисквити с крем, отгоре наредете нов слой бисквити. Трябва да се получат 4 слоя. Покрийте формата с алуминиево фолио, отгоре поставете чиния и притиснете с тежест около 1 кг(най-лесно е да използвате пълна консервена кутия) и оставете да престои в хладилник една вечер. Преди да сервирате, потопете формата за няколко секунди в гореща вода и обърнете върху чиния за сервиране. Поставете за 15 минути в хладилник, за да се втвърди повърхността и след това поръсете с какао на прах.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар