Семейство

Лятно училище – защо не?

17.04.2007г. / 11 18ч.
Вергиния Генова
Лятно училище – защо не?

Децата ще кажат – лятото е за забава – не за учене. И вероятно ще са прави – на всяко дете му се иска да тича на воля, да се занимава с любимия спорт, да се запознае с нови деца, да посети зоологическата градина, да ходи на екскурзии и да бъде непрестанно във вихъра на един щур купон.

Да ама не, вие сте на работа и отпуската ви е само две седмици, затова очакваната с нетърпение детска ваканция за вас се превръща в един задаващ се кошмар с много въпросителни – къде да пратя детето, кой ще се грижи за него, колко дена ще го издържи едната баба на село, а другата... има и още по лош вариант въобще да няма баби и дядовци, които да ви помагат.

И колкото по-топло става времето, толкова повече ви обгръщат горещи вълни – какво да правя?

Вече има хора, които са помислили за вашите грижи и имат отговор – за 14-та поредна година Американо-английската академия /АЕА/ провежда своето лятно училище с интензивно изучаване на английски език.

В училището могат да се включат деца на възраст от 3 до 18 години.

Хубавото е, че записването може да стане по всяко време на лятото и се плаща само за периода, в който детето посещава заниманията. Така че дори да имате по-скромни средства отделени за ваканцията ще може да спасите няколкото седмици, в които няма училище, а вие нямате отпуск.

За любознателните ученици и амбициозните родители е важно да знаят, че се работи в малки групи, по изпитани програми, като Лонгман и Оксфорд – “Excellence”, “Balloons” и други.

Но какво ако вашето дете само при думата училище, та било и лятно получава едра шарка? Предполагам, че дори не се и осмелявате да му предложите подобна лятна програма. Тогава просто му кажете, че сте открили страхотно място, където има много спорт, музика, танци, различни артистични проекти и където ще може да се запознае с деца от различни националности. Разбира се всички ще си говорят на английски, за да се разбират – но в игрите дори езика се учи лесно.

А то какво ти училище? Най-вероятно е взето от книгата за Пипи, защото се организират какви ли не забавни щуротии като: Ден на спорта, Ден на салатата, Ден на динята, Ден на щурата прическа и Карнавален ден.

И всичко това, разбира се под зоркото око на опитни преподаватели, с дългогодишен опит в чуждоезиковото обучение.

Ако искате да научите повече подробности за мястото, времето и това дали на 4 юли всички дружно хапват пица и сладолед има само един начин да разберете. Просто кликнете тук: www.aea-bg.com и весела лятна ваканция.

Коментирай