Меню
Готварство

Ягодова шам - пита

12.06.2007г. / 17 00ч.
Аз жената
Ягодова  шам - пита

Продукти:
3 яйца
3 с. л. захар
3 с. л. олио
3 с. л. брашно

за шама :
125 г захар
6 белтъка
1 ч. ч. нарязани ягоди
цели ягоди за украса

Приготвяне:
1. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме брашното и олиото. Разбъркваме добре.
2. Изсипваме полученото тесто в намазнена тавичка. Изпичаме го в загрята фурна.
3. Сваряваме захарта с 2-3 лъжици вода на гъст сироп.
4. Разбиваме белтъците на сняг и сипваме на тънка струйка горещия сироп. Разбиваме с телта, докато сместа изстине.
5. Прибавяме нарязаните ягоди и отново разбъркваме.
6. Намазваме изпеченото тесто с шама и запичаме във фурната за 15-тина минути. Върнете във фурната да се запече още малко.
7. Украсяваме с целите ягоди.

Коментирай