Меню
Готварство

Ягодово руло

18.06.2007г. / 17 22ч.
Аз жената
Ягодово руло

Продукти:
1 кг пресни ягоди
400 г заквасена сметана (или растителна сметана 2 ч.ч.)
5 с.л. пудра захар (захар на вкус), 2 ванилии

Блат:
3 яйца,
1/2 ч.чаша захар
4 с.л. брашно
2 ванилии

Приготвяне:
Ягодите се измиват, почистват и нарязват на малки парчета. Поръсват се с 2-3 лъжици захар, за да си пуснат сок.Яйцата се разбиват със захарта докато увеличат обема си двойно. Добавят се 2 ванилии и 4те лъжици брашно. Тази смес се изсипва в квадратната тава на фурната, която е покрита с намаслена хартия за печене. Пече се на слаба фурна докато порозовее, максимум 15 мин. Блата се вади от фурната, изчаква се няколко минути и се отлепва от хартията.

След като изстине върху него се разстилат нарязаните ягоди заедно със сока, който са пуснали. Върху тях се разстила 2/3 от разбитата със пудра захар сметана. Блата се навива на руло. Отгоре се намазва с останалата сметана и се украсява с нарязани на половинки ягоди. Добре е да постои 3-4 часа в хладилника, за да се напои блата от ягодите.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
ягодолюбителка ( преди 11 години )