Меню
Готварство

Шоколадови бонбони

21.06.2007г. / 16 57ч.
Аз жената
Шоколадови бонбони

Продукти:
200 г натурален шоколад (черен)
100 г ситно смлени лешници
100 г едро начупени (нарязани) лешници
120-150 мл захар (може и кафява)
1 яйце
50 мл тъмен ром
няколко капки ромова есенция
настърган шоколад или какао

Приготвяне:
Шоколадът се разтопява на водна баня. Добавят се орехите, захарта и се разбърква добре. В леко изстиналия шоколад се прибавя ромът, ромовата есенция и разбитото яйце. Още веднъж се разбърква добре. Оформят се топки и се обсипват с настърган шоколад или какао. Поставят се в хладилник.

Коментирай